Foto: sovka62
Tento recept (a mnoho iných) som získala u kaderníčky. Veď to poznáte, hlavne ak roky chodíte k tej istej. Je naozaj vhodný do týchto Zobraziť celý popisTento recept (a mnoho iných) som získala u kaderníčky. Veď to poznáte, hlavne ak roky chodíte k tej istej. Je naozaj vhodný do týchto horúcich dní, pretože všetko si nachystáte večer a na druhý deň už len opečiete, prípadne pripravíte prílohu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V pôvodnom recepte bolo 1 0,7 l lečo, precedené. Nám lepšie chutí čerstvé, takže som ho pripravila ako prvé. Tri paradajky som narezala do kríža a vložila do vriacej vody.
-
2
Ošúpanú cibuľu a papriku som nakrájala, v panvici som zohriala olej,, pridala cibuľu, podusila do sklovita a pridala papriku.
-
3
Papriku som osolila a dusila pár minút, len toľko, aby celkom nezmäkla. Na záver som pridala ošúpané, nakrájané paradajky a ešte chvíľu podusila. Lečo som vybrala z panvice a nechala vychladnúť.
-
4
Kuracie prsia som nakrájala na menšie kocky. Pridala som všetky prísady podľa rozpisu.
-
5
Nakoniec som pridala vychladnuté lečo a zamiešala. Hotovú zmes som prikryla a odložila do chladničky, kde vydrží 4-5 dní (ale u nás toľko ešte nikdy nevydržala).
-
6
Na druhý (tretí, štvrtý...... deň) naberačkou odoberáme zmes a v rozpálenom oleji pečieme placky, z každej strany 3-4 minúty. Môžeme podávať s ryžou, so zemiakmi a v horúcich dňoch celkom stačí aj čerstvá zelenina.
A mávame ju aj ako sviatočný obed.
Prave sme ich robili v nedelu ako predjedlo - mali sme hosti, ktori tiez nepoznali tuto dobrotku a robila som ich s cerstvym "Sockaye Salmon", ktory je tu velmi dobry a v dostatocnom mnozstve. Placky Su velmi lahodne, alebo ich robim ako malicke "fasirky" so smotanovo uhorkovo-koprovou omackou.
Vyborny recept! a niekedy takto odpocute su prave tie najlepsie.
, ale skúsim aj kuraciu verziu :-)